full screen background image

TUŽILAŠTVO DEMANTIRALO SULJAGIĆA I BAJROVIĆA: “Svjedok inicijala I.B. nije Bakir Izetbegović”

--

Nakon saopćenja Građanskog saveza (GS) u kojem su naveli da su došli u posjed dokumenta Tužilaštva Kantona Sarajevo “koji ne ostavlja nimalo sumnje da je Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH i predsjednik SDA, saučestvovao u trgovini uticajem zbog kojeg su optuženi generalni sekretar i potpredsjednici SDA Amir Zukić, Asim Sarajlić i Mirsad Kukić”, stigao je i demanti Tužilaštva KS.

Naime, GS je naveo da se u dokumentu navodi da je optuženi Esed Džananović zapošljavao mimo zakona jer je to od njega tražio izvjesni I. B., te da je riječ o Izetbegović Bakiru, bošnjačkom članu Predsjendištva BiH.

Iz Tužilaštva KS, međutim, najoštrije su demantirali ove navode.

– U prijedlogu za pritvor na koji se pozivaju iz Građanskog saveza ne navodi se nigdje da se radi o Bakiru Izetbegoviću, niti je to tačno. Riječ je o osobi inicijala I. B. koja je svjedok u ovom predmetu i koja će biti pozvana da svjedoči protiv optuženih u procesu koji se trenutno vodi pred Općinskim sudom u Sarajevu – kazala je Azra Bavčić, glasnogovornica sarajevskog Kantonalnog tužilaštva.

 

Građanski savez je u saopćenju najavio kako će “u narednim danima objaviti dokument u cjelini ako to prije njih, zbog interesa javnosti i nakon ovog saopćenja, ne uradi Tužilaštvo Kantona Sarajevo”.

Otišli su i korak dalje. Uvjereni da se iza inicijala I.B. krije Bakir Izetbegović, Suljagić i Bajrović su ukazali na “skandaloznu činjenicu da Izetbegović nije saslušan u Tužilaštvu”, kao i da  “Tužilaštvo nije našlo za shodno da o tome obavijesti javnost”!

 

Izvor; slobodna-bosna.ba
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *