full screen background image

U INAT: Sirijske snage nezadrživo napreduju pod kišom izraelskih bombi!

--

Sirijska arapska armija i njeni saveznici uspeli su da povrate sve tačke u okolini Al Baata, gradića na krajnjem jugozapadu Sirije, koje su prethodnih dana izgubili usled izraelske podrške teroristima, objavio je Hezbolah.

Nakon žestokih borbi koje su trajale tokom čitavog dana, sirijske snage uspele su da povrate kontrolu nad poslednje dve tačke koje su teroristi sirijske al Kaide i njihovi saveznici iz tzv. “Slobodne sirijske armije” zauzeli prethodnih dana.

Oko 14 časova po lokalnom vremenu, izraelske vojne vlasti objavile su da je projektil sa sirijske strane sleteo na nenaseljeni deo okupirane Golanske Visoravni, što je uobičajena najava njihovih dejstava po položajima SAA i Hezbolaha u Al Baatu i okolini ovih dana.

U napadu koji je usledio, izraelska avijacija ciljala je raketne jedinice Sirijske arapske armije u obližnjem mestu Smadiji, ali i nekoliko minobacačkih položaja na frontu.

Kao i svaki put do sada, tokom poslednjih okršaja u blizini Golanske Visoravni, SAA nije odgovarala na provokacije izraelskog ratnog vazduhoplovstva.

Ipak, ni nakon dejstava izraelske avijacije sirijske snage nisu dozvolile kontranapad džihadista, koji su dan završili sa velikim gubicima.

 

 

 

 

loading...Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *