full screen background image

UŽAS U OSNOVNOJ ŠKOLI: VJEROUČITELJICA zlostavljala učenike, čupala ih za kose, tjerala ih da mokre u gaće…

--

Nije ih puštala na toalet, a nesretna djeca nuždu su obavljala u gaće. Zaprijetila im je da će postati još gora ako kažu nešto roditeljima: Općinsko državno odvjetništvo u Puli podiglo je optužnicu protiv 47-godišnje učiteljice te ju se sumnjiči da je od rujna 2017. do sredine siječnja 2018. udarala petero malodobnih učenika. Jutarnji list pričao je s osobama upoznatima s događajima u osnovnoj školi u Medulinu koje tvrde da je situacija bila puno teža.

Za početak, riječ je o vjeroučiteljici, a u isto vrijeme djecu je maltretirala i učiteljica razredne nastave.

Roditelji su na sastanku, održanom sredinom prosinca 2017., od ravnateljice zatražili da se učiteljica hitno udalji od njihove djece jer, kako su naveli u zapisniku, smatraju da djeca s njom nisu sigurna i trpe strašno nasilje, psihičko i fizičko. Roditelji su tada najavili ravnateljici škole da neće slati djecu na nastavu ako učiteljica ostane njihova razrednica.

‘Glupi i debili’

Navode kako je učiteljica djecu ismijavala i omalovažavala. Govorila im je da su za specijalnu školu, da su glupi i debili. Navodno im je trgala bilježnice te ih istima udarala po glavi, a jednu je učenicu počupala za kosu. Istu učenicu omalovažavala je rekavši ostatku razreda da joj se smiju jer je dobila jedinicu – navodi su roditelja s kojima je upoznata škola.

Nije ih puštala na toalet, a nesretna djeca nuždu su obavljala u gaće. Zaprijetila im je da će postati još gora ako kažu nešto roditeljima.

Roditelji su prijavili učiteljicu školi, prosvjetnoj inspekciji i DORH-u, nakon što su primijetili da je se djeca boje, da su nesretna i ne žele u školu te su zahtjevali da se učiteljica hitno udalji od djece. Učiteljica je suspendirana, a djeca su se, kako kažu roditelji, preporodila uz novu učiteljicu.

 

Izvor: ekspresno.org
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *