full screen background image

VATROMET OKO TRIPOLIJA! GRANATE I DETONACIJE RAZBIJAJU TIŠINU! Haftarove snage nezaustavljivo jurišaju na južne kapije grada (VIDEO)

--

U blizini Tripolija izbili su novi sukobi između provladinih i pobunjeničkih snaga sa istoka Libije, koje prevodi komandant Kalifa Haftar. Kako navodi Bi-Bi-Si, pozivajući se na izjveštaje sa terena, sukobi između Haftarovih i provladnih snaga vode se u tri predrađa na jugu Tripolija, gdje je sjedište međunarodno priznate vlade.

Snage UN u prijestolnici zemlje su u povišenom stanju pripravnosti. Međunarodno nepriznata Libijska nacionalna armija (LNA) saopštila je da je preuzela kontrolu nad aerodromom u predgrađu prestolnice Tripolija.

Ahmed Mismari, portparol snaga lojalnih lideru međunarodno nepriznate administracije Kalife Haftara, rekao je i da su pripadnici LNA preuzeli kontroilu nad dva grada u blizini Tripolija – Tarhuanom i Azizijom, prenosi Rojters.

Mismari je naveo i da je pet pripadnika LNA poginulo u borbama sa snagama lojalnim premijeru Fajezu Seraju, koga priznaje međunarodna zajednica.

Kako je javio AP, snage premijera Seraja juče su saopštile da su zarobile 100 vojnika lojalnih Haftaru i da planiraju da izvrše vazdušni udar na njegove položaje. AP navodi da je do eskalacije nasilja došlo kada su snage LNA lojalne Haftaru krenule u ofanzivu ka zapadu Libije.

Izvor: pravda.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *