full screen background image

VIDEO: Jeziva tajna jezera u Srbiji: Ova priča ledi krv u žilama! NIJE ZA OSOBE SLABOG SRCA!

--

Strahovite stvari vezuju se za jezero Ćelije u rasinskom kraju.

Ovo jezero nalazi se u neposrednoj blizini Kruševca, a njegova površina iznosi gotovo 598 kvadratnih kilometara, dok najveća dubina jezera iznosi 41 metar, pišu srbijanski mediji.

Sastoji od tri bazena: zlatarskog, vasićkog i vodozahvatnog. Na jezero se može stići iz dva pravca: Niša, odnosno Prokuplja – Blaca i Kruševca.

Međutim, uprkos ljepoti Ćelija, postoji jeziva legenda od koje se ledi krv u žilama.

Naime, na mjestu, gdje je sada ovo vještačko jezero, nalazilo se selo koje je, prema legendi, pola izmješteno, a pola potopljeno.

Ono što je još bizarnije jeste priča da je potopljeno i groblje, ali i crkva. Prema legendi, u koju neki mještani još uvek vjeruju, u vodi se može povremeno uočiti i krst s vrha crkve.

Cijela ova priča dobiva još jeziviji prizvuk ako se doda i činjenica da svake godine jezero “uzme po neki život” to jest da se neko u njemu utopi. A kod mještana se može čuti jezivo tumačenje legende po kojoj će jezero uzeti onoliko života koliko je grobova potopljeno. Još jedan bizarna stvar vezana za jezero jeste i njegov oblik. Naime, ukoliko na Google mapama pretražiti jezero Ćelije ostat ćete šokirani onim što ćete vidjeti – jezero ima oblik zmaja!

Izvor: globalno.org/avaz.ba
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *