full screen background image

(VIDEO) KIT OD 25 TONA SPASAO RONIOCE OD AJKULE! Neverovatan snimak

--

Snimak velikog grbavog kita koji štiti ronioce kojima se opasno približila ajkula, nastao je u vodama oko Kukovih Ostrva u južnom delu Tihog okeana. Morski biolog Nen Hauser kaže da je grbavi kit zaštitio nju i njen tim od tigraste ajkule

Sisar od 25 tona, dužine oko 14 metara, u jednom trenutku ju je podigao izvan vode. Nen kaže da se incident dogodio u oktobru, kao i da to dokazuje da kitovima urođano da štiti druge životinjske vrste, uključujući i ljude. Ona veruje da takvo nešto do sada nikada nije snimljeno, piše Dejli mejl.

 – Nisam bila sigurna šta je kit nameravao kad mi je prišao. Nije prestajao da me gura punih desetak minuta –  rekla je ona.

– Provela sam 28 godina pod vodom sa kitovima, a još nikada nisam imala kita koji je bio toliko brižan i koji je insistirao da me smesti pod svoje peraje –  dodala je Nen.

Naučnici su i ranije viđali slučajeve kada su kitovi spašavali druge vrste, ali ovo je prvi dokumentovani slučaj u kojem je kit zaštito čoveka od ajkule. 

– Zanimljivo je to kako su se stvari okrenule. Provela sam 28 godina štiteći kitove, a u tom momentu nisam ni shvatila da oni štite mene – zaključila je Nen Hauser.

Izvor: informer.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *