full screen background image

VIDEO: Lansiranje Falcon Heavy NAJSNAŽNIJE RAKETE IKAD PROIZVEDENE uspješno završeno! Elon Musk osvaja svemir!

Lansiranje Falcon Heavy planirano je oko 21.00 s LC-39 lansirnog kompleksa u Cape Canaveral bazi. Za ovaj prvi let, u raketi neće biti ni ljudi niti satelita, zbog prevelikog rizika. U raketi, bit će samo… automobil Elon Muska Tesla Roadster – uz pjesmu Davida Bowieja “Space Oddity”.

Falcon Heavy je raketa visine 70 metara, a koja posjeduje 27 motora Merlin, što je ekvivalent za 18 Boeinga 747. Falcon Heavy je sposoban generirati potisak od 2.500 tona pri lansiranju, tj. tri puta veći nego Falcon 9 – prethodni model. Falcon nikada nije napustio zemlju i njegovi motori su testirani samo jednom u siječnju 2018. Elon Musk je svjestan rizika i ne krije mogućnost eksplozije pri lansiranju. “Bilo kakvo polijetanje, čak i bez dostizanja cilja, bit će uspjeh”, tvrdi Elon Musk.

Cilj je planet Mars, tvrdi Elon Musk

Budući da je cilj postavljen od strane milijardera vrlo simboličan i teško ostvariv za ovaj prvi let, raketa neće ići na crveni planet. Stacionirat će se u heliocentričnu orbitu što će ga približiti Marsu, ostavljajući je na sigurnoj udaljenosti. Međutim, ostanimo malo na zemlji i pratimo situaciju, jer ipak Elon Musk je vrlo “optimistična” osoba.

Izvor: koktel.org
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *