full screen background image

VIDEO: NA DANAŠNJI DAN 2014 GODINE DESILA SE NAJVEĆA POBUNA BIH GRAĐANA U MODERNOJ HISTORIJI!

Na današnji dan 5.2.2014   200 građana organizovanih u pokret “Udar” Tuzla, oko 50 članova pokreta “Srebrenik je naš” i udruženje nezaposlenih TK  priključilo se sindikatima uništenih giganata regije Tuzla kojih je bilo oko 500.

Sindikati firmi “Dita,Konjuh i drugi” koji su godinama prije protestirali nikada do tada nisu uspjeli skrenuti na sebe neku veliku pažnju!

Osnivač pokreta Udar Aldin Širanović ujedinio je sve sindikate, udruženja i pokrete te ih poveo  ulicama Tuzle  pred kantonalnu vladu, uz slogan ” za slobodu i za pravdu – srušit ćemo svaku vladu”

Silom koju je taj dan upotrijebila policija TK po naredbi premijera TK Seada Čauševića uhapšen je Širanović kao i mnogi drugi koji su svoja prava tražili na ulici. To je izazvalo revolt građana Tuzle a i drugih gradova pa se 7.2.2014 na ulicama Tuzle našlo između 15 i 20 000 demonstranata. Ukupno je tih dana na ulicama gradova BiH bilo između 85 – 90 000 građana!

Milion gladnih u državi koji žive ispod praga siromaštva te , korupcija i kriminal koji su napravile vladajuće partije od 1995 do danas a posebno SDA, SDP, HDZ, SDS, I SNSD, te SBB doveli su do toga da je cijela država buknula na nepravdu!

Buknulo je Sarajevo, Bihać, Zenica, Mostar i drugi gradovi. Gorjele su vlade i političke partije a prvi put nakon rata i nezavisnosti BiH političari su osjetili strah u kostima od sopstvenih građana. Oko 100 ministara, savjetnika i drugih političara podnijelo je ostavke kao i 4 kantonalna premijera. Policijske i sigurnosne snage bile su razbijene, pa je čak i predsjedništvo BiH tih dana pričalo viceve ne znajući šta drugo da slaže građanima na ulici.

Na organizatore ovih demonstracija posebno iz Tuzle upotrijebljena je sva medijska propaganda i zastrašivanja, a Širanović je u medijima proglašen za državnog neprijatelja jer je tražio bolje sutra za svu našu djecu.

Protesti su ugušeni 20.2.2014 na način da su stvoreni Plenumi koji su diktirani i  upravljani od strane političkih stranaka a građani su maknuti sa ulica. Režim je upotrijebio ogromna finansijska sredstva da uguši proteste i pohapsi sve one koji su imali ikakav dodir sa organizacijom istih.

Svi  organizatori su ugušeni žestokim kaznama, prijetnjama i protjerivanjem iz države.  Da se ne zaboravi najveća pobuna građana BiH protiv fašističko- nacionalističkog djelovanja stranaka i vlade te socijalnog uništavanja države!

Pogledajte kako je to izgledalo:


Izvor: globalno.org
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *