full screen background image

(VIDEO+FOTO) STRUČNJAK ZA BEZBJEDNOST IZ SARAJEVA “ZAPALIO” REGION : ” Ovo nisu MIGRANTI nego odbjegli pripadnici ISIL-a”

--

Migrantska kriza stigla je u Bosnu i Hercegovinu, a građani prije svega Kantona Sarajevo i Unsko-sanskog kantona na ulicama svojih gradova imaju priliku vidjeti sve veći broj migranata koji nemaju adekvatan smještaj i spavaju po parkovima.

Oni odbijaju da daju svoje otiske prstiju i jako su agresivni, građani su uznemireni i plaše se za svoju bezbjednost.

Profesor Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu i stručnjak za bezbjednost Goran Kovačević bio je gost na Dnevniku TV1.

On upozorava na migrante koji su preplavili ulice Bosne i Hercegovine, njegovo upozorenje treba da shvatimo jako ozbiljno.

Goran govori da vlasti prikrivaju stvarni broj migranata koji su ilegalno ušli u BiH, po njegovoj procjeni ima ih između 35-50 hiljada. Također dodaje da to nisu migranti nego odbjegli pripadnici ISIL-a koji bi vrlo lako mogli da pokrenu lanac terorističkih napada na tlu prvenstveno FBiH, jer RS je donijela odluku da nijednog migranta neće primiti u ovaj entitet.

Pogledajte njegovo gostovanje u cijelosti :

Izvor: slavenskijutarnji.org
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *