full screen background image

Više od 1.200 terorističkih ciljeva uništile su ruske zračne snage u Siriji

--

Ruske zrakoplovne snage uništile su više od 1.200 terorističkih ciljeva u Siriji samo u jednom tjednu, a prema podacima ruskog Ministarstva obrane. Teroristi su do sada potjerani s 92,6% ukupnog sirijskog teritorija.

 

92,6% sirijskog teritorija je već oslobođeno od jarma terorističke organizacije ISIL, navodi se u infografici ruskog Ministarstva obrane objavljenoj u službenom ruskom vojnom odjelu Krasnaya Zvezda (Crvena zvijezda). U zadnjem tjednu, ruske zračne snage su uništile više od 1.000 terorističkih ciljeva, rekao je isti izvor.

“Zrakoplovima ruskog ratnog zrakoplova su izvršili 400 napada. Više od 1.200 ciljeva pripada međunarodnoj terorističkoj skupini.”, izvještava Ministarstvo obrane.

Istodobno, ruski su zrakoplovi opetovano krenuli na presretanje stranih zrakoplova, pri čemu je uočeno i presretnuto 16 zrakoplova.

Pored toga, ruska vojska nastavila je razminiranje Deir ez-Zor. Demineri su uspjeli otkriti i razminirati više od 6.800 eksplozivnih naprava, a što se vidi na predstavljenoj računalnoj grafici.

Od ožujka 2011. u Siriji traje oružani sukob između vladinih snaga i oružanih terorističkih skupina, uključujući ISIL i al-Nosra Front. Ipak, posljednjih tjedana sirijske vlasti, potpomognute ruskim zračnim snagama, ostvarile su značajan napredak protiv terorista koji su izgubili gotovo sve zauzete pozicije. Pitanje je vremena, kada će sirijski teritorij biti potpuno oslobođen od svih organiziranih terorističkih organizacija, kako bi se narod Sirije posvetio obnovi ratom razrušene zemlje.

Izvor: logicno.com
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *