full screen background image

ZBOG KRITIKA PREMA IZRAELU Amerika Izašla iz vijeća za ljudska prava UNHCR! Ovim su pokazali ko je najveći zl0tvor na planeti.

--

Kako se već i spekuliralo zadnjih dana, SAD je izašao iz UN Vijeća za ljudska prava (UNHRC) ističući kako je riječ o “licemjernoj i samodopadnoj” organizaciji koja ima “pristran stav prema Izraelu i nedostaje joj reformi”.

Izlazak iz UNHRC-a jučer je objavila američka UN ambasadorica Nikki Haley te je u svom govoru optužila Rusiju, Kinu, Kubu i Egipat tvrdeći kako su ove zemlje “spriječile reformu vijeća”. Također je prozvala zemlje koje “dijele američke vrednote, ali nisu ništa ozbiljno poduzele da izazovu status quo”.

U suštini, glavni razlog zašto SAD izlazi iz UNHRC-a je Izrael – navode kako je vijeće “pristrano protiv Izraela” te takvu situaciju, očito, više neće tolerirati. Činjenica je da nitko u vijeću nema pravo veta što pak znači da SAD ne može zaustaviti opomene na izraelsko tretiranje Palestinaca, a onda radije ne žele biti dio takve skupine.

Spomenimo i to kako je Haley u svom govoru istaknula i ovo: “Pogledajte samo članstvo tog vijeća i vidjet ćete ogroman manjak poštivanja čak i najosnovnijih ljudskih prava”. Pritom je kao “primjere” navela ove zemlje: Venezuelu, Kubu i Demokratsku Republiku Kongo. Zanimljivo da nije spomenula Saudijsku Arabiju koja upravo vrši agresiju na Jemen.

Izvor: reuters
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *