full screen background image

Znate li šta sve posjeduje Komšić? Šokirat ćete se kada pročitate ove podatke o njegovoj imovini!

--

Lider Demokratske fronte (DF) i kandidat za člana Predsjedništva BiH na predstojećim oktobarskim izborima Željko Komšić rođen je 1964. godine u Sarajevu, gdje i danas živi sa suprugom Sabinom i kćerkom Lanom. Školovao se u Sarajevu i diplomirao na Pravnom fakultetu 1988. godine. Bivši član SDP-a dobitnik je „Zlatnog ljiljana“, najvišeg ratnog priznanja Armije RBiH.

On se u jednom momentu učinio kao čovjek koji je kadar našu zemlju povesti naprijed, ali se i sam pogubio u političkim igrama pa se danas, naš je utisak, ne razlikuje mnogo od većine svojih kolega. Nažalost.

A jeste li se ikada zapitali šta Komšić posjeduje od imovine? Iako je godinama u visokoj politici, njegova imovina nije impozantna kao kod većine kolega. Komšić je jedan od onih koji se od politike nije obogatio. Možda između ostalog i zbog toga što nije znao da se do kraja uklopi u ovdašnji politički sistem.

Karijera

Od početka 1996. godine, kada se demobilisao, pa do 1998. radio je u Ministarstvu za raseljena lica i izbjeglice Federacije BiH (FBiH). Potom preuzima dužnost predsjednika Gradskog vijeća Grada Sarajeva, a na izborima 2000. godine je izabran za vijećnika, potom i za načelnika Općine Novo Sarajevo, gdje ostaje na dužnosti do jeseni 2001. godine., prenosi Centar za istraživačko novinarstvo.

Komšić je 2001. imenovan za prvog ambasadora samostalne Bosne i Hercegovine u Beogradu (tadašnja Savezna republika Jugoslavija), ali tu dužnost napušta u proljeće 2003. godine. Potom radi kao direktor u preduzeću „Revicon“, da bi poslije preuzeo dužnost zamjenika gradonačelnik Sarajeva. Na lokalnim izborima 2004. opet je izabran za načelnika Novog Sarajeva.

Osvojivši nešto više od 116.000 glasova, kao kandidat iz reda hrvatskog naroda ulazi u Predsjedništvo BiH i postaje najmlađi član kolektivnog šefa države. Četiri godine poslije ponovo osvaja mjesto u Predsjedništvu sa 337.065 glasova.

Socijaldemokratsku partiju BiH (SDP), u kojoj je bio 15 godina, napušta 2012, a godinu dana poslije osnovao je stranku Demokratska fronta (DF). Ušao je u Predstavnički dom Parlementarne skupštine BIH sa 42.407 glasova.

Imovina

Prema imovinskom kartonu iz 2014. godine, Komšić je vlasnik stana u Sarajevu u vrijednosti od 150.000 KM. Njegova supruga Sabina prijavila je suvlasništvo sa bratom nad vikendicom i jednim dulumom zemljišta koje su naslijedili od roditelja.

Također, napisao je u imovinskom kartonu da je i kreditno zadužen sa 88.800 KM.

 

Izvor: bhdijaspora.net
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *