full screen background image

Bijela kuća naredila razmatranje obavještajnih podataka o Trumpovoj kampanji

€20 free

Bijela kuća naredila je američkim obavještajnim agencijama da pomognu državnom tužiocu Williamu Barru u razmatranju obavještajnih podataka vezanih za predizbornu kampanju predsjednika Donalda Trumpa iz 2016. godine, istovremeno omogućujući Barru da skine veo tajne s obavještajnih materijala.

Na zahtjev i preporuku Barra, Trump je naredio obavještajnoj zajednici da “brzo i potpuno sarađuje” s istragom državnog tužioca nadzornih aktivnosti tokom predsjedničkih izbora 2016. godine, navodi u saopćenju glasnogovornica Bijele Kuće Sarah Sanders.

€20 free

Predsjednik Trump u više je navrata tvrdio da je njegova kampanja bila “žrtva špijuniranja”,  dok je obavještajna zajednica insistirala da je djelovala u skladu sa zakonom tokom istrage navoda o ruskom uplitanju u američke izbore. 

Tokom kongresnog saslušanja prošlog mjeseca, Barr je insistirao da se “špijuniranje desilo” u vrijeme Trumpove predizborne kampanje u 2016., iako je odbio da dodatno pojasni svoje tvrdnje.

€20 free

Barra su kritikovali bivši direktor CIA-e James Comey i zvaničnici ostalih agencija za provođenje zakona zbog korištenja fraze “špijuniranje” dok je govorio kako su istražitelji nadzirali neke savjetnike u Trumpovom štabu koji su imali ekstenzivne kontakte s Rusima, javili su lokalni mediji, prenosi Xinhua.

Izvor: udrimuski.ba

Loading..Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *