full screen background image

BOŠKOVIĆ OTKRIO SVE ČOVIĆEVE STRAHOVE: „Ni jedna politička opcija bošnjačke provenijencije ne želi Hrvata iz HDZ-a BiH…“

€20 free

Stranke okupljene oko HDZ-a BiH bile su spremne za implementaciju  vlasti dan nakon objavljivanja rezultata izbora i naš je osnovni upit što se do sada čekalo, rekao je predsjedatelj Kluba HDZ BIH – HNS u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH, Mladen Bošković .

On je za Čovićev HMS komentirao   izjavu visokog dužnosnika SDA da će predsjedatelj ZD PFBiH BiH Elvir Karajbić (SDP) biti smijenjen zbog definiranja nove većine unutar bošnjačkog bloka u ZD PFBiH, a koju predvodi SDA. 

Bošković se upitao je li logično da oni, koji su sami sebe eliminirali iz vlasti imaju predsjedatelja Zastupničkog doma, pa je i sama smjena Karajbića logična stvar.

Bošković je kazao da u ovoj cijeloj priči postoji i drugi momenat.

€20 free

„Bošnjačka politička elita nastupa kao kompaktna cjelina kada je na stvari pitanje Hrvata. Ni jedna politička opcija bošnjačke provenijencije ne želi Hrvata iz HDZ-a odnosno iz HNS-a“.

Član Predsjedništva HDZ-a BiH  istaknuo je da je cjelokupan zastoj u funkcioniranju zakonodavne vlasti na razini FBiH generirano pregrupiranjem na bošnjačkom političkom spektru. S druge strane, napominje Bošković, dan nakon objavljivanja izbornih rezultata jasno se znalo tko su legalni i legitimni politički predstavnici Hrvata.

€20 free

„Stranke okupljene oko HDZ-a BiH i HNS-a bile su spremne za implementaciju vlasti dan nakon objavljivanja rezultata izbora i naš je osnovni upit što se do sada čekalo”, upitao se Bošković te dodao:

-Na sceni je cjelokupno pregrupiranje bošnjačke političke scene i nisam siguran da je to do kraja okončan proces.

-Sve ovo što se radi je pregrupiranje u bošnjačkom dijelu političkog spektra jer se sada spojilo i građansko i nacionalno“, kazao je Bošković za Čovićev HMS.

Izvor: SB

Loading..Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *