full screen background image

Izrael opet proveo zračne udare na Siriju (VIDEO)

€20 free

Sirijska državna agencija SANA javlja kako je protuzračna obrana sirijske vojske reagirala na napad izraelskog zrakoplovstva koje je gađalo područja jugozapadno od Damaska i položaje sirijske vojske u pokrajini Quneitra.

U agresiji zrakoplovstva cionističkog entiteta su poginula tri sirijska vojnika, a sedam ih je ranjeno.

SANA navodi da su noćas u 03.22 po lokalnom vremenu uočeni neprijateljski zračni ciljevi kako dolaze iz smjera okupirane Golanske visoravni.

Sirijska protuzračna obrana je oborila sve projektile koji su letjeli na položaje i objekte vladinih snaga u jugozapadnom Damasku.

Izraelsko zrakoplovstvo je provelo novi val udara u zoru oko 04.10 i ispalio nekoliko projektila na istočno područje jugozapadne pokrajine Quneitra. U tom napadu su poginula tri vojnika, a sedam ih je ranjeno. Na položajima vladinih snaga je zabilježena materijalna šteta.

€20 free


Ranije su izraelske snage tvrdile da su iz Sirije ispaljena dva projektila na Golansku visoravan a zračni udari su provedeni u znak odmazde. Izraelska vojska potvrdila je da je pogodila brojne vojne ciljeve u Siriji kao osvetu za raketni napad na okupiranu Golansku visoravan. Snimke ili fotografije navodnog sirijskog napada nisu objavljene, a izraelski izvori navode kako u “napadu” nije bilo žrtava.

“Smatramo da je sirijski režim odgovoran na granatiranje Golana i čvrsto ćemo djelovati protiv svakog pokušaja da se naudi izraelskim civilima. Gađane su dvije artiljerijske baterije, promatrački i obavještajni centar u jedna protuzračna obrambena baterija S-75 (SA-2) “, stoji u priopćenju objavljenom na službenoj stranici izraelske vojske.

€20 free

VIDEO – Izraelski izvor snimke udara na sirijsko promatračko mjesto u Quneitri, blizu “granice” s okupiranim Golanom

Izvor: logicno.com

Loading..Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *