full screen background image

Legendarni italijanski reprezentativac brutalno spustio Ronalda, ali za Pjanića je imao samo riječi hvale!

€20 free

Bivši veznjak Juventusa Alessio Tacchinardi vjeruje da Miralem Pjanić zaslužuje biti ključni igrač u Seriji A sljedeće sezone.

Legenda objasnila i zašto. Naime, svi govore o Ronaldu, ali ključ novog Juventusa je Pjanić.

Premda Juventus ima Cristiana Ronalda, glavnu nogometnu zvijezdu i čovjeka kojem se dive na svakom koraku, Tacchinardi ističe da bi Pjanić trebao da bude nositelj igre torinskog tima.

“Svi govore o Cristianu, ali za mene je ključ novog Juventusa Pjanić”, rekao je Alessio Tacchinardi.

Mišljenje koje je izrekao bilo je zasniveno na činjenici da Pjanić odgovara taktici novog trenera Maurizija Sarrija. Dok je bio u Napulju i Chelseaju, 60-godišnji trener se oslanjao na Jorginha.

€20 free

Budući da Jorginho nije odveden u Torino, umjesto njega je predviđen Pjanić.

€20 free

“Osim što daje smjer, on će proizvesti isti intenzitet kao Jorginho, i voditi prvu borbu za loptu, važnu za Sarrija. Pjanić ima veću kvalitetu od Jorginha. Ako uspije izvršiti trenerski zahtjev, imat će sjajnu sezonu”, objasnio je Tacchinardi.

Maurizio Sarri nastavlja primjenjivati svoju tipičnu taktiku igre, brzi stil napada u kombinaciji s kratkim pasovima. Zato se Pjanić smatra pogodnijim od Cristiana Ronalda.

Juventus je već doveo neka pojačanja i smatra se daleko najvećim favoritom za odbranu Scudetta. Upravo Sarrijev bivši klub Napoli sastavio je dobru ekipu, jak bi mogao biti i Inter, no teško da iko može parirati Staroj dami – prenosi sporsport.

Izvor: bhdijaspora.net

Loading..Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *