full screen background image

MNOGO SU OPASNI: “Ako počine i najmanju glupost, poslaćemo ih na dno mora”; Iran “zaprijetio” SAD-u

€20 free

Iran može potopiti američke vojne brodove poslate u Persijski zaliv projektilima i “tajnim oružjem”, poručio je viši iranski vojni zvaničnik.

Sjedinjene Države u petak su najavile slanje 1500 vojnika na Bliski istok, opisavši taj potez kao napore ojačavanja odbrambenih mogućnosti protiv Irana uslijed optužbi da iza napada na saudijske tankere ovog mjeseca stoji iranska Revolucionarna garda.

€20 free

“Amerika … šalje dva vojna broda u regiju. Ako počine i najmanju glupost, poslaćemo te brodove na dno mora zajedno s posadama i avionima upotrebom dva projektila ili dva tajna oružja”, rekao je za Mizan savetnik za iransko vojno ministarstvo, general Morteza Korbani, javlja Hina, a prenosi Večernji list.

Američko pojačavanje vojne prisutnosti najnoviji su potez Trampove administracije koja u Iranu vidi moguću prijetnju, a odluku je pratilo raspoređivanje nosača aviona, bombardera, i Patriot raketnih sastava na Bliski istok.

Zapadnajčki stručnjaci kažu kako Iran često preteruje o svojim vojnim sposobnostima, iako postoji zabrinutost oko tamošnjeg programa za razvoj dalekometnih balističkih projektila.

€20 free

Izvor: SB

Loading..Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *