full screen background image

MUK U PARLAMENTU REPUBLIKE SRPSKE: „Merhaba, askeri, unutrašnji okupatori, kako se približavate ‘inshallah koaliciji’ uskoro ćemo dobiti i rječnik turskog jezika…“

€20 free

Burno je bilo u nastavku zasjedanja Narodne skupštine Republike Srpske

Narodni poslanik Nebojša Vukanović svoje izlaganje otvorio je pozdravom političkim protivnicima na vlasti.

„Merhaba, askeri, pripadnicima vladajuće stranke, vladajuće koalicije. Kako se vi približavate ‘inshallah koaliciji’, ja mislim da ćemo uskoro dobiti i rječnik turskog jezika, da koristimo ovdje“, pozdravio je vladajuće Nebojša Vukanović, a prenosi “Slobodna Bosna”.

„Morate shvatiti gospodine Čubriloviću, vi ste me režimski i na svaki mogući način satanizovali kao nekog probosanca, ‘bakirovca’, izdajnika, poturicu, a nisam nikoga izdao“, kazao je Vukanović, uz česte upade predsjedavajućeg NSRS-a Nedeljka Čubrilovića.

€20 free

Vukanović je kao istoričar podastro podatke kako je za vrijeme Austrougarske monarhije, po popisu stanovništva iz 1910. godine, u Bileći živio 19.661 stanovnik, a danas ih je duplo manje. U Gacku je živjelo 16.105 ljudi, a danas nema ni 9.000 stanovnika. U Nevesinju je bilo 23.282, a danas 13.000 ljudi, u Ljubinju 14.606, a danas samo 3.200.

„Austrija je bila okupator, i to dovoljno govori o ovoj vlasti, koja je gora od bilo kojeg okupatora…“, nastavio je Vukanović, a prenosi “Slobodna Bosna”.

€20 free

Pogledajte video prilog cijelog izlaganja.

Izvor: SB

Loading..Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *