full screen background image

NIŠTA VIŠE NEĆE BITI ISTO: UEFA potpuno mijenja format Lige prvaka, od sada će se igrati ovako…

€20 free

UEFA će u augustu objaviti velike promjene u formatu i načinu igranja Lige prvaka, a španjolske radio stanice COPE i Radio Marca preduhitrile su je .

Potpuno nova Liga prvaka kreće u ljeto 2024. Predstavlja očiti ustupak najbogatijim klubovima i jedino što će zadržati iz aktualnog formata je broj momčadi, 32.

Ali one neće biti raspoređene kao do sada – po četiri ekipe u osam skupina, nego osam klubova u četiri grupe. 

Tih osam klubova u skupini igrat će dvokružno, dakle 14 kola. Grupu će proći prve četiri momčadi i njih ukupno osam igrat će prvu nokatu rundu, osminu finala nove Lige prvaka. 

€20 free

Šesti i sedmi iz svake skupine igrat će play-out kako bi izbjegli ispadanje u prvi krug eliminacijske faze Europa Lige, dok će se tamo spuštati osma, posljednja momčad svake skupine.

€20 free

Tako će svake sezone osam klubova (po dva iz svake skupine) ispadati iz Lige prvaka u Europa Ligu.

Ovaj format osmislila je ECA (Udruženje europskih klubova) i bit će predstavljen na sastanku u augustu.

Španjolski novinari, koji su otkrili povijesnu promjenu Lige prvaka dodaju i da je čak sedam od devet njihovih klubova članova ECA-e glasalo protiv (Atletico Madrid, Sevilla, Valencia, Athletic, Villarreal, Real Sociedad i Malaga), dok su za samo Barcelona i Real. 

Dodaju i da je vodstvo La Lige protiv novog formata LP-a, kao i vrh engleske Premier League, drugog najjačeg nacionalnog prvenstva u Europi.

Izvor: SB

Loading..Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *