full screen background image

OSVETNIČKA PO*NOGRAFIJA: Na ovoj stranici objavljene su intimne fotografije i videosnimke tisuća žena

€20 free

Tisuće žena diljem Velike Britanije žrtve su uznemirujućeg portala koji korisnicima omogućuje da dijele njihove intimne fotografije i videosnimke.

Žene nisu ni slutile da će se eksplicitni materijal pojaviti na internetskoj stranici Mega.nz koji je poslije ipak uklonio poveznicu na sporni materijal.

Korisnici su kategorizirali žene prema gradovima i okruzima u kojima žive i dodali potkategorije s njihovim imenima, u ovoj tzv. osvetničkoj pornografiji.

Jedna od žrtava, 23-godišnja djevojka iz Glasgowa, otkrila je svoje fotografije pošto joj je poveznicu poslao prijatelj iz školskih dana.

Netko je postavio njezine intimne fotografije koje su nastale kada je imala 17 godina. Na internetu su se pojavljivale proteklih šest godina. Tada je promijenila ime i preselila se kako bi pobjegla od svega.

€20 free

“Bila sam toliko uznemirena, potresena i anksiozna, ali sada sam samo ljuta. Dala sam sve od sebe da se distanciram od toga, ali prošle su mi srijede rekli da sam isplivala na ovom portalu”, ispričala je za Metro.

Slučaj je prijavila policiji u Glasgowu prošloga tjedna, no fotografije su i dalje dostupne za preuzimanje.

Postavljanje tuđih privatnih seksualnih fotografija na internet bez pristanka postalo je ilegalno 2015. godine u Engleskoj i Walesu, s maksimalnom kaznom od dvije godine zatvora.

Inače, Mega.nz je nova verzija (reboot) portala Megaupload, koji je osnovao njemačko-finski internetski mogul Kim Dotcom. Milijunaš je bio uhićen zbog kršenja autorskih prava 2012. godine, a prošle godine na Novom Zelandu nije mu odobren zahtjev protiv izručivanja Sjedinjenim Državama radi suđenja.

€20 free

Autor:ZG/Dnevno.hr

Loading..Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *