full screen background image

Otkrivena velika tajna: Pentagon prvi put javno priznao da je istraživao i istražuje NLO

€20 free

Ministarstvo odbrane SAD prvi put je zvanično potvrdilo da se bavi ispitivanjem „neidentifikovanih vazdušnih fenomena“, prenose Nezavisne.

Američka vojska ispitivala je, a i dalje ispituje prijave neidentifikovanih letećih objekata (NLO), prvi put je priznao Pentagon.

Tom potragom za mogućim vanzemaljskim letjelicama bavila se tajna inicijativa pri Ministarstvu odbrane SAD nazvana Napredni program identifikacije prijetnji u vazdušnom prostoru (AATIP), koja je ugašena 2012.

€20 free

„Ministarstvo odbrane jeste ispitivalo i istraživalo neidentifikovane vazdušne fenomene. To radimo i dalje. Moramo da identifikujemo sve letjelice koje operišu u našem vazdušnom prostoru, ali i da identifikujemo bilo kakve strane aktivnosti koje mogu biti prijetnja po našu domovinu.

Ministarstvo će nastaviti da ispituje, mada u normalnim procedurama, sve izvještaje o neidentifikovanim letjelicama sa kojima se susretnemo, a sve kako bismo spriječili bilo kakvo strateško iznenađenje naših neprijatelja“, rekao je za New York Post portparol Pentagona.

Nick Pope, bivši britanski oficir zadužen za ispitivanje NLO, kaže da je ovo bombastično priznanje.

€20 free

„Zvaničnici su uvijek bili pažljivi da u objašnjenjima istaknu da ispituju samo sljedeću generaciju aviona, projektila i dronova. Ovo priznanje jasno ukazuje na to da su ispitivali ono što javnost naziva NLO. Naravno, zbog tereta tog termina, iskoristili su konstrukciju ‘neidentifikovani vazdušni fenomeni’“, rekao je on.

Izvor: radiosarajevo.ba

Loading..Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *