full screen background image

Pogledajte masovne tučnjave migranata na ulicama Velike Kladuše, građani zaprepašteni(VIDEO)

€20 free

U noći s utorka na srijedu u prihvatnom centru za migrante Miral vladao je opći haos kada se sukobilo više od 100 migranata. Iako su incidenti smireni jutros oko 5 sati, nekoliko sati kasnije ponovo je došlo do problema.Prvobitni sukobi su intervencijom policije smireni, iako su među povrijeđenima i službenici MUP-a Unsko-sanskog kantona.

€20 free

Čitatelji portala Klix.ba dostavili su nam snimke sukoba migranata koji su zabilježeni jutros oko 10 sati na ulicama ovog grada nedaleko od prihvatnog centra i drugim područjima.

€20 free

Kako je za Klix.ba kazao glasnogovornik MUP-a USK Ale Šiljdedić određeni broj izgrednika je izašao van migrantskog kampa zbog čega i dalje postoje tenzije i mogućnost eskalacije sukoba.

Policija u pojačanom broju nadzire situaciju, ali ističu da zbog velike netrpeljivosti među grupama migranata veoma lako može doći do novog incidenta.

Stanovnici ovog područja Velike Kladuše kazali su nam da su zaprepašteni ponašanjem osoba koje borave u Miralu te da slične scene gledaju svakodnevno.

Izvor: klix.ba

Loading..Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *