full screen background image

Smisao za humor otkriva vašu inteligenciju, ali i kreativnost…

€20 free

Ako ste pomalo cinični i imate mračan smisao za humor, vjerojatno ste i inteligentni; smisao za humor o nama govori više nego što mislimo i utječe na cjelokupno zdravstveno stanje pojedinca.

Evo s čim se sve smisao za humor povezuje: 

1. Inteligencija

Često oni kojima u životu nije uvijek bilo lako razviju određeni smisao za humor kao amortizer koji im pomaže da se lakše nose s neugodnim situacijama. Takvim se humorom branimo u situacijama kao što su bolest ili smrt, a smatra se da su oni koji ga razumiju inteligentniji od onih koji se nikad ne bi našalili s takvim stvarima. 

2. Kreativnost

Fotolia | Autor: Fotolia

Smisao za humor također pokazuje jeste li kreativni, a znanstvenici su otkrili da su oni koji se više šale kreativniji od drugih. Kreativnost, smisao za humor i inteligencija međusobno su povezani.

3. Samopouzdanje

Oni koji imaju smisla za humor često imaju i bolju introspekciju, a sposobnost da se nasmijemo sami sebi ovisi i o tome koliko sebe prihvaćamo i koliko smo ‘mirni’ s tim tko i što smo. Zato treba prvo prihvatiti sebe i moći se šaliti s vlastitim nedostatcima, da bi se mogli smijati drugima. 

€20 free

4. Sposobnost suočavanja sa stresom

Užurbani život, rokovi i problemi u vezi samo pridonose svakodnevnom stresu, a malo se lakše nositi se sa svim tim kad stvari ne shvaćamo tako ozbiljno. Znanstvenici su otkrili da humor može ublažiti učinke stresa, pa čak i tjeskobe. Dakle, sljedeći put kad ste zabrinuti, pokušajte situaciju okrenuti na šalu. 

5. Psihičko zdravlje

Da, smisao za humor je pokazatelj našeg psihološkog zdravlja. Studija je pronašla vezu između dvoje u anketi u kojoj se promatralo različite aspekte humora i njegove učinke na psihu.

Znanstvenici su otkrili da je sposobnost osobe da se šali faktor koji pozitivno djeluje na psihu. A smisao za humor je općenito važan za osobni razvoj. 

Closeup of smiling man carrying woman piggyback outdoor | Autor: 123RF

6. Imunitet

Da, smisao za humor može biti razlog zašto imati dobar imunitet, kao i zašto ste često bolesni. Znanstvenici vjeruju da smisao za humor ima pozitivan učinak na imunološki sustav, a otkrili su i da smijeh može povećati aktivnost nekih naših imunoloških stanica.

7. Zadovoljstvo općenito

Humor nam pomaže da se bolje nosimo sa svim životnim situacijama, a stariji su ljudi potvrdili da su u životu bili zadovoljniji kad su znali stvari okrenuti na šalu. To im je omogućilo i da se bolje nose s boli zbog gubitka i raznim tragedijama. Čini se tako da je cjelokupno zadovoljstvo više za one koji mogu prihvatiti život s malo humora.

Shutterstock | Autor: Shutterstock

Humor ima pozitivan učinak i na toleranciju boli, no potrebno je provesti još istraživanja prije nego što se o tome mogu iznijeti ozbiljnije tvrdnje. Kako god, sigurno je da smijeh pozitivno utječe na raspoloženje, a možda čak i naše tijelo. pa smijanje nikako ne može biti nezdravo, piše portal mysticalreven.com.

€20 free

Izvor: 24sata.hr

Loading..Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *