full screen background image

Uložio u Bitcoin i ostvario san: Kladio se s roditeljima da će do 18. postati milijunaš

€20 free

 Kladio sam se s roditeljima da ću do svoje 18. postati milijunaš. To sam i postigao – riječi su to jednog od najmlađih milijunaša, Erika Finmana.

Njegova, u najmanju ruku, neobična životna priča počela je 2011. godine kada je tada 12-godišnji Erik shvatio da više ne želi ići u školu. Kao i većini tinejdžera, način predavanja profesora i školski program nisu mu odgovarali.

– Nisam volio školu. Provodio sam dane igrajući videoigrice. Dobivao sam trojke i bio uplašen jer su moji nastavnici moje školske neuspjehe gledali kao nešto loše. Jedan od njih mi je rekao da nikad neću biti uspješan i da ću se zaposliti u McDonald’su – priča Erik.

Smatrao je kako putem interneta i samostalnog učenja može naučiti puno više. Tada je svojim roditeljima inače doktorima elektorotehnike i fizike rekao da se želi ispisati iz škole. Naravno roditelji kao roditelji, rekli su da ne dolazi u obzir, a on je tada s njim odlučio napraviti okladu – ako do svoje punoljetnosti postane milijunaš neće morati nastaviti školovanje.

€20 free

Tako je i bilo. Ovaj sada već 20-godišnjak, od bake je dobio 1.000 dolara za buduće obrazovanje, te umjesto da je taj iznos stavio na štednju, on je sve uložio u Bitcoin koji je tada iznosio svega 10 dolara. Zbog naglog rasta vrijednosti najpoznatije kroptovalute 2017. godine, njegova investicija premašila je četiri milijuna dolara.

€20 free

Razočaran obrazovnim sustavom 2015. godine pokrenuo je vlastitu internetsku stranicu Botangle putem koje učenici mogu pronaći profesore koji na zabavan i zanimljiv prolaze kroz standardni školski program.

Nedugo nakon pokretanja internet stranice upustio se i u druge projekte, a Botangle je potom prodao za 300 Bitcoina. Do sada je sudjelovao na brojnim projektima, uključujući i lansiranje rakete za NASA-u.

Danas, ovaj uspješni mladić živi u vlastitom stanu u Silicijskoj dolini, za sebe kaže da je ‘stvarni Tony Stark’ iz kultnog stripa i filma Iron Man. Kada ga netko pita da li žali za svojom odlukom, njegov odgovor je uvijek isti: Ne, i dalje smatram da se putem interneta može naučiti puno više. Jedino što ti je potrebno je kompjutor i dobra volja!

Izvor: novac.jutarnji.hr

Loading..Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *