full screen background image

Žene su više pod stresom nego muškarci. Evo i zašto je to tako

€20 free

Prema American Psychological Association, žene su više pod stresom u odnosu na muškarce.

Stres i anksioznost jako su neugodni osjećaji, a rijetko se tko danas može pohvaliti da nisu osjetili stres.

Negativne emocije, psihički umor i gubitak kontrole nad situacijom veliki su izvor stresa, a to može za posljedicu imati i razvoj raznih zdravstvenih problema.

Ne pomaže niti to što smo u zatvorenom krugu razmišljanja o problemima koji nas muče iznova i iznova. Umjesto da stalno vrtimo stresne situacije u glavi, zapravo bismo trebali potražiti rješenje.

Prema American Psychological Association, žene su više pod stresom u odnosu na muškarce. Stres kod žena uzrokuje i migrene , bolove u želucu, osjećaj iscrpljenosti, razdražljivost i osjećaj tuge i beznađa.

€20 free

Studija provedena na Sveučilištu Wisconsin-Madison, pokazala je da su žene u srednjoj životnoj dobi podložnije i češće pod stresom nego muškarci i žene druge životne dobi. Ono što žene posebno uzrujava je traženje ravnoteže između poslovnih obveza i obitelji. Žene su i osjetljiviji spol pa sve primaju k srcu još intenzivnije nego muškarci.

€20 free

Ženski limbički dio mozga, koji kontrolira emocije i sjećanja, vrlo je aktivan. Zbog toga je ženama teško zaboraviti neugodne situacije i negativne emocije. Problem koji potencira stres kod žena jest činjenica da one nisu dobre u otpuštanju situacije, njihov mozak stalno iznova ponavlja isti događaj.

Istraživači na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Yale otkrili su da, iako se sjećaju izuzetno stresnog događaja, muškarci su više uključeni u akciju i planiranje. Naprotiv, žene uglavnom emocionalno obrađuju taj događaj.

Izvor: bhdijaspora.net

Loading..Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *